طبق معایب و مضرراتی که ادعا می شود لامپ مهتابی بروکس دارد الخششنه از دولت خواست با این لامپ ها به عنوان زباله های خطرناک برخورد کند و با شهرداری عمان بزرگ یا شهرداری تماس بگیرد تا طبق روش های صحیح آنها را تخریب کنند.
وی بر لزوم تعیین استانداردهای محکم، اعمال در هنگام واردات و داشتن تعادل در میزان جیوه موجود در آنها و نوشتن هشدار در مورد نحوه استفاده از آنها در صورت انقضا یا خرابی تاکید کرد.
با این حال، به گفته محیالدین توالبه، رئیس اداره صرفهجویی انرژی، شرکت برق، وزارت محیطزیست را مقصر دانست و به عدم وضع قوانین و مقررات در مورد نحوه استفاده و تخریب این لامپها به روشهای مناسب اشاره کرد.
به گزارش توالبه به الغد، که بر ضرورت انتشار نشریات شفاف از سوی «محیط زیست» برای آموزش مردم در مورد خطرات این لامپ ها در صورت اطلاع رسانی به مردم تاکید کرد: «ما اظهارات روشنی از وزارت محیط زیست در این زمینه دریافت نکردیم. به درستی آسیب نمی بینند
همچنین پیشنهاد می شود این وزارتخانه با همکاری موسسه استاندارد و اندازه شناسی، قوانین و مقررات لازم الاجرا را در زمینه واردات لامپ وضع کند.
اگر دغدغه دولت سلامت شهروندانش است، بهتر است با اعتبار و شفافیت به خطراتی اشاره کند که در درازمدت در صورت نشت جیوه به آبهای زیرزمینی و سطحی جان آنها را از بین میبرد. هوا» به گزارش خشاشنه.
شایان ذکر است که محمد العطوم، مسئول برنامه محیط زیست در برنامه توسعه سازمان ملل متحد در اردن، سال گذشته اعلام کرد که برنامه سازمان ملل 200 هزار دلار در مرحله اول پروژه ارزیابی اجتناب از جیوه در انرژی اختصاص داده است.
لامپ های صرفه جویی و تعیین استاندارد اردن برای آن با توجه به محتوای جیوه آن، علاوه بر مطالعه جنبه های قانونی و قانونی آن و هماهنگی با مراجع ذیربط مانند موسسه استاندارد، شهرداری عمان بزرگ و وزارت امور شهرداری ها.