سیر ترشی شمالی حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان ها (فلاونوئیدها، توکوفرول ها و غیره) است که به مبارزه با تولید رادیکال های آزاد که برای بدن مضر هستند کمک می کند و منبع خوبی از ساپونین ها با اثر هیپوکلسترولمی و کاهش دهنده فشار خون است.
سیر همچنین حاوی مقدار زیادی فروکتان است، فیبرهای خاصی که توانایی تسهیل رشد باکتری های خوب در روده را دارند.
هضم آسان تر و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن به لطف این باکتری های خوب روده که نقش سد بسیار مهمی دارند.
مواد مغذی سیر خام در هر 100 گرم سبزی:
- پروتئین 5.81 گرم 6.9 گرم
- کربوهیدرات 21.2 گرم 17.3 گرم
- قندها 1.43 گرم 8.3 گرم
- نشاسته 13.4 گرم 6.1 گرم
- فیبر رژیمی 4.7 گرم 13 گرم
- چربی 0.34 گرم 4.9 گرم
- کلسترول 0 میلی گرم 0.4 میلی گرم
- اسیدهای چرب اشباع 0.075 گرم 0.8 گرم
- اسیدهای چرب تک غیراشباع 0.011 گرم 2.1 گرم
- اسیدهای چرب غیر اشباع 0.25 گرم 0.8 گرم
- آب 64.3 گرم 33 گرم
سیر وحشی که به آن سیر وحشی یا سیر وحشی نیز می گویند، با سیر کشت شده توسط پسر عموی خود بسیار متفاوت است. این پیاز آن نیست که مصرف میشود، بلکه برگهای سبز آن است که تقریباً همان مواد مغذی سیر را دارد، اما در غلظت بالاتر.
محافظ قلب
بر اساس مطالعات متعدد، عصاره سیر سرشار از مواد فعال، به ویژه آلیسین، سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد.
آدنوزین موجود در حبه سیر دارای یک اثر گشادکننده عروق کوچک است که باعث گردش بهتر خون می شود و علاوه بر این می تواند اثر ضد فشار خون را نیز توضیح دهد.
علاوه بر این، سیر حاوی پروستاگلاندین هایی است که خاصیت رقیق کردن خون را دارند که می تواند گردش خون را بیشتر بهبود بخشد.
سازمان جهانی بهداشت اذعان می کند که ترکیبات سیر به کاهش پلاک های آترواسکلروتیک کمک می کند.
این پلاکها که بهویژه از کلسترول تشکیل شدهاند، در طول سالها بر روی دیوارههای سرخرگها رسوب میکنند و آنها را سفتتر میکنند و قطرشان را کاهش میدهند.