۵ مزیت مهم پارچه پلی استر لاکرا ایرانی ساخته شده با بهترین الیاف!

این مطالعه در مورد تأثیر برخی خواص مکانیکی بر پارچه پلی پنبه (PC) تولید شده با حفظ پنبه به عنوان تار ثابت و ترکیب پنبه و PC در پود با نسبت‌های مختلف می‌باشد.

مشاهده شد که پارچه دارای PC و پنبه به نسبت 1:1 در پود بیشترین ارزش را در خواص مکانیکی نشان می دهد می توان نتیجه گرفت که تفاوت آناتومیکی نقش بسیار مهمی در خواص پارچه دارد.

در بازار هند، ترکیبات کامپیوتری رواج قابل توجهی پیدا کرده اند محدود کردن هزینه قابل توجه با کاهش محتوای پلی استر در پارچه های PC بدون تأثیر بر علاقه مصرف کننده قابل دستیابی است.

نوع الیاف، چین خوردگی، نوع مخلوط، انقباض و ساختار نخ بر خواص اصطکاک پارچه پلی استر لاکرا تأثیر می گذارد بر اساس یک مطالعه، اثر مراحل تکمیل، یعنی آب‌شویی، سفید کردن، مرسریزاسیون و رنگرزی، بر خواص مکانیکی پارچه ترکیبی PC منجر به نرم شدن پارچه پس از تمیز کردن و رنگرزی می‌شود.

در حالی که پس از مرسریزاسیون و گیرش حرارتی سفت می‌شود پسماند خمشی، پسماند برشی و سفتی خمشی پس از اتمام کاهش می یابد.

پارچه پلی استر لاکرا

 

روش‌ها: آزمایش با روش‌های استاندارد و در دمای 27 درجه سانتی‌گراد و 67 درصد RH انجام می‌شود.

سه آزمایش مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. استحکام شکست و ازدیاد طول در هنگام شکست توسط ASTM D5035 و مقاومت سایشی توسط ASTM D3884 مورد بررسی قرار گرفت. ASTM International، که قبلاً به عنوان جامعه آزمایش و مواد آمریکا شناخته می شد، یک سازمان استاندارد بین المللی است که استانداردهای فنی اجماع داوطلبانه را برای طیف گسترده ای از مواد، محصولات، سیستم ها و خدمات توسعه و منتشر می کند.

استحکام شکستن پارچه: همچنین به عنوان مقاومت پارگی شناخته می شود، به نیروی کششی عالی اشاره دارد زمانی که مواد برای شکستن گسترش می یابد. و برای ارزیابی پتانسیل پارچه برای مقاومت در برابر آسیب کششی استفاده می شود.

عوامل موثر بر استحکام عبارتند از: استحکام یک نخ، استحکام بیشتر ساختار در پارچه با ساختار شل، نخ های صاف (استحکام بالاتری را نشان می دهد )، حرکت نخ (که کاهش آن منجر به افت استحکام می شود) و روکش پارچه خاص مانند چین و چروک می باشد. مقاومت (که قدرت را کاهش می دهد).

کشیدگی در هنگام شکست یا کرنش شکست: تفاوت بین طول تغییر یافته و طول اولیه را پس از شکستن نمونه آزمایش توضیح می دهد. تا زمانی که مواد بشکند، نیرو به آن وارد می شود.

عوامل موثر بر استحکام عبارتند از ظرفیت دستگاه، مشکل گیره، اثر دما و رطوبت، طول نمونه و سرعت بارگذاری.

مقاومت در برابر سایش پارچه: این پتانسیل پارچه برای مقاومت در برابر سایش سطحی است که در اثر مالش لمس با یک نمونه دیگر ایجاد می‌شود.
عوامل موثر بر مقاومت در برابر سایش عبارتند از:

نوع الیاف: ازدیاد طول، بازیابی الاستیک و کار پارگی به عنوان جنبه اصلی مورد بررسی قرار می گیرد.

پیچ و تاب نخ: مطلوب ترین پیچش مقاومت سایشی را افزایش می دهد.

تا آنجا که به تأثیر خواص نخ بر خواص مکانیکی پارچه مربوط می شود، نیروی بیرون کشیدن نخ نسبت معکوس دارد، در حالی که قدرت شکستن نخ با قدرت پارگی پارچه نسبت مستقیم دارد. 

استحکام پارچه نیز تحت‌تاثیر فاکتور پوشش قرار می‌گیرد مدلی آماری برای پیش‌بینی استحکام ترکیب PC وجود دارد با افزایش فرکانس‌های تار و درج پود، وزن پارچه نیز افزایش می‌یابد و نوع الیاف بر تغییر ضخامت پارچه تأثیر می گذارد.