قهوه تلخ نوعی قهوه است که تلخ تر از عربیکا است و قهوه تلخ بعد از غذا سرو می شود. 30 درصد قهوه تولید شده امروزه قهوه روبوستا است. نوعی قهوه که در نواحی پایین تر می تواند در زمان کوتاه تری رشد کند. بیشتر قهوه نوع روبوستا در برزیل و ویتنام تولید می شود.
قهوه تلخ بر خلاف عربیکا نوعی قهوه است که در برابر هر شرایطی مقاوم است. بیشتر برای اسپرسو و قهوه های فوری ترجیح داده می شود.
توصیه می شود کسانی که قهوه شیری، شیرین یا سرد دوست دارند، قهوه های سرو شده با دانه های روبوستا را ترجیح دهند. طعم و عطر آن به اندازه ای قوی است که می تواند در برابر همه اینها مقاومت کند.
قهوه لیبریکا: از طرف دیگر، قهوه لیبریکا در دهه 1890 زمانی که 90 درصد از ذخایر عربیکا در جهان تمام شده بود استفاده می شد. دانه های این نوع قهوه که منشا آن فیلیپین است، درشت تر از بقیه است. از نظر طعم و عطر بیشتر دوده ای و بی مزه است.
از طرف دیگر، قهوه تلخ یکی از زیرگونه های لیبریکا است، اما به دلیل تفاوت های زیادی با آن، یک دانه جداگانه در نظر گرفته می شود.
قهوه تلخ بیشتر در جنوب شرقی آسیا رشد می کند و 7 درصد از گردش قهوه در جهان را تشکیل می دهد. از آنجایی که عطر آن بسیار قوی است، فقط مقدار کمی برای تقویت عطر قهوه های مخلوط استفاده می شود.
اگرچه در تمام انواع قهوه ای که ما می نوشیم از همان چهار دانه استفاده می شود، اما قهوه ها بر اساس نحوه تهیه آنها نامگذاری می شوند.
اینکه قهوه چگونه درست می شود و چگونه تهیه می شود موضوعی نیست که ما خیلی به آن علاقه مندیم. ما بیشتر به طعم در کام و لذتی که می بریم علاقه مندیم.
این تخصص باریستاهاست که در جاهایی که می رویم قهوه را با طعم لذیذی که می خواهیم تهیه می کنند. با این حال بیایید با انواع قهوه هایی که با توجه به طرز تهیه آن ها تهیه می شوند آشنا شویم.
قهوه اسپرسو: قهوه اسپرسو در زبان ایتالیایی به معنای سریع، سریع است و نام قهوه کلاسیک ایتالیایی است. سریع تهیه و مصرف می شود.
در دستگاه های اسپرسوساز قهوه به دست آمده از دانه های ریز آسیاب شده را با 30-25 میلی لیتر آب در فشار معین و دمای بالا تهیه می کنند. قهوه اسپرسو با عطر شدید و کف کمی روی سطح در یک فنجان کوچک سرو می شود. شبیه قهوه ترک است اما بدون تفاله.