یکی از مشخص ترین ویژگی های شلوار جین دوام آن است. تخمین زده می شود که یک شلوار جین به طور متوسط پنج تا ده سال قبل از نیاز به تعویض دوام داشته باشد.
به طور کلی شلوار جین پنبه ای بادوام ترین است و شکل خود را برای سالیان طولانی حفظ می کند.
با این حال، شلوار جین زنانه و شلوار جین ماوی اغلب از پنبه و الیاف مصنوعی، از جمله الاستین ساخته شده است.
این الیاف کشش و حرکت بیشتری نسبت به پنبه ایجاد می کنند و باعث دوام بیشتر آنها می شود. علاوه بر این، این شلوار جین تمایل دارد شکل خود را بهتر حفظ کند.
جین نمادی جهانی برای کاربردی بودن و دوام است و پارچه انتخابی برای بسیاری است.
صنعت جین به پیشرو در توسعه فناوری ها و مواد نوآورانه برای جین تبدیل شده است.
با تعهد خود به پایداری، صنعت متعهد به فصل جدیدی است. علاوه بر کاربردهای سنتی آن، فرآیندهای جین بدون آب، بازیافتی و پایدار را نیز هدایت می کند.
پارچه جین با استفاده از نخ پنبه ای بافته می شود که سپس رنگ می شود. سپس پارچه به دست آمده به سبک جین کلاسیک با صورت تار بافته می شود. سپس پارچه در پیچ یا حیاط تولید می شود و به کالاهای مصرفی نهایی تبدیل می شود. بر اساس گزارش Statista، هند بزرگترین تولید کننده پنبه در جهان است و پس از آن ایالات متحده و چین قرار دارند. با این حال، عوامل ژئوپلیتیکی تولید را به کشورهای دیگر سوق داده است.
دوام پارچه جین بستگی به پردازش پارچه دارد. دوام آن زمانی بیشتر است که حداقل تعداد دفعات شسته شود، اگرچه پارچه در صورت شستن مکرر ممکن است محو شود. بنابراین، رعایت دستورالعمل های مراقبت از شلوار جین بسیار مهم است. جین یک ماده خام سنگین است، بنابراین مهم است که مقدار توصیه شده برای شستشو و خشک کردن را بدانید.