عسل سرشار از کربوهیدرات ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رفع نیازهای یک ورزشکار در حین ورزش است.
از آنجایی که بدن در حین ورزش عرق می کند و مواد معدنی را از دست می دهد، بنابراین برخی از ورزشکاران ترجیح می دهند قبل و بعد از ورزش عسل بنوشند تا این کاهش را جبران کنند.
عسل برای اکثر بزرگسالان و کودکان بالای یک سال، در صورت مصرف خوراکی یا استفاده از روی پوست توسط بزرگسالان بی خطر تلقی می شود.
اما برای جلوگیری از هر گونه ضرری باید برخی از احتیاط ها و هشدارها را در نظر گرفت و به موارد زیر اشاره می کنیم.
بهترین عسل، عسل صفادشت خوانسار می باشد که امروزه طرفداران بسیاری را به سوی خود جلب نموده است.
عفونت با مسمومیت غذایی نوزادان ناشی از قرار گرفتن در معرض باکتری کلستریدیوم بوتولینوم که می تواند در روده نوزاد رشد کرده و تکثیر شود و منجر به تولید سموم خطرناک شود.
بنابراین از دادن عسل به کودکان زیر یک سال حتی به مقدار کم خودداری کنید.
واکنش های آلرژیک جدی، و گاهی کشنده، در برخی افراد حساس به برخی مواد موجود در عسل؛ به خصوص گرده زنبور عسل اگرچه این آلرژی نادر است، اما ممکن است علائم و نشانه های متعددی را ایجاد کند.
مانند: خس خس سینه در هنگام تنفس، علاوه بر علائم آسم، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، خستگی، غش، ضربان قلب نامنظم و تعریق زیاد.
عسل به عنوان یک محصول طبیعی در نظر گرفته می شود، زیرا زنبورها آن را از شهد گل ها می سازند و آن را در سلول های لانه زنبوری نگهداری می کنند.
این به دلیل طعم متمایز و ارزش غذایی بالای آن است، زیرا سرشار از بسیاری از مواد مغذی است که سلامت بدن را تقویت می کند.
از جمله؛ پتاسیم، روی ، آهن، کربوهیدرات ها و سایر مواد مغذی، علاوه بر خواص درمانی مهم آن.
ضد ویروس و ضد باکتری استعفونتها، قارچها و تومورها، علاوه بر فعالیت آنتیاکسیدانی قوی بهعلاوه، یکی از قدیمیترین درمانهایی است که برای بهبود زخم استفاده میشود.
همانطور که یونانیان در سال 50 پس از میلاد از آن برای درمان آفتاب سوختگی و التیام زخم ها استفاده می کردند، عسل در برخی صنایع مانند صابون سازی و لوازم آرایشی نیز استفاده می شود.
به آن رطوبت و رایحه معطر می بخشد.